Een groen schoolplein

Basisschool De Blokkenberg krijgt groen schoolplein

De eerste bomen op het schoolplein van basisschool De Blokkenberg in Kerkrade zijn woensdagochtend geplant met hulp van de leerlingen zelf. Als alles volgens planning verloopt, is het nu nog grijze plein voor het einde van het jaar getransformeerd naar een groene speeloase.

En dat was nooit gelukt zonder de cruciale hulp van een paar ouders, vertelt leerkracht Natascha Rabuda. „Ik hoor ook wel eens van andere scholen die zoiets willen, maar dat komt al jaren niet van de grond.” Alfred Mutsaers is behalve vader van één van de leerlingen echter ook landschapsontwerper en maakte in die hoedanigheid een uitgebreid en betaalbaar plan voor de metamorfose van het schoolplein. Een andere vader werkt bij de groenvoorziening van de gemeente en is een welkome kracht in de praktijk.

Liefde voor de natuur
Buiten zijn, vrij spelen en onbevangen de natuur ontdekken helpt kinderen in de ontwikkeling van hun zintuigen, motoriek, sociale vaardigheden en creativiteit. Daarom wil basisschool De Blokkenberg dagelijks aan een leefwereld waarin contact tussen kind en natuur vanzelfsprekend is. Zo planten we het zaadje van de liefde en zorg voor de natuur.

Ontdekken, leren en groeien
Deze visie is de reden dat basisschool De Blokkenberg een groen schoolplein krijgt. Een plek waar ze onbevangen en vrij van geest op spelenderwijs kunnen ontdekken, leren en groeien. Een plek waar de fantasie op hol slaat, want in het bos is een tak geen tak, maar een pen om je naam mee in het zand te schrijven, een zwaard als je riddertje speelt of een drumstok om muziek te maken.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details